Fazolová polévka se zeleninou

Fazolová polévka se zeleninou

 Ingredience

  • České Ghíčko dle potřeby
  • 130g fazolí adzuki
  • 2 střední mrkve
  • 50g řapíkatého celeru
  • 1 menší petržel
  • česnek dle chuti
  • tymián dle chuti
  • sůl dle chuti
  • voda dle potřeby
  • řasa Kombu – velikost poštovní známky

 

Příprava

Fazole mám moc ráda a dlouho jsem si je nedopřála. Fazolová akce vždy ztroskotala v začátku, myslím na ně už 14 dní a pokaždé je večer zapomenu namočit, tentokrát už ne a my jsme si mohli pochutnat na fazolové polévce.

Fazole si namočíme přes noc, druhý den vylijeme vodu, ve které jsme fazole máčeli, vložíme fazole do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a fazole scedíme, opětovně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, já vařila v tlakovém hrnci přibližně 20 minut.
Na Ghí si orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, zalijeme vývarem z fazolí a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařené fazole, dochutíme česnekem, tymiánem a osolíme. Já jsem polévku rozmixovala do hladka. Pokud jste ještě fazole nevyzkoušeli, tak jim určitě dejte šanci.

 Přeji dobrou chuť.
 
 
 
zdroj: ceskeghicko.cz