Fazolová polévka se zeleninou
Ingredience
- České Ghíčko dle potřeby
- 130g fazolí adzuki
- 2 střední mrkve
- 50g řapíkatého celeru
- 1 menší petržel
- česnek dle chuti
- tymián dle chuti
- sůl dle chuti
- voda dle potřeby
- řasa Kombu – velikost poštovní známky
Příprava
Fazole mám moc ráda a dlouho jsem si je nedopřála. Fazolová akce vždy ztroskotala v začátku, myslím na ně už 14 dní a pokaždé je večer zapomenu namočit, tentokrát už ne a my jsme si mohli pochutnat na fazolové polévce.
Fazole si namočíme přes noc, druhý den vylijeme vodu, ve které jsme fazole máčeli, vložíme fazole do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a fazole scedíme, opětovně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, já vařila v tlakovém hrnci přibližně 20 minut.
Na Ghí si orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, zalijeme vývarem z fazolí a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařené fazole, dochutíme česnekem, tymiánem a osolíme. Já jsem polévku rozmixovala do hladka. Pokud jste ještě fazole nevyzkoušeli, tak jim určitě dejte šanci.