Dušený hovězí chuckroll s omáčkou z konfitovaného česneku s pečeným květákem

Dušený hovězí chuckroll s omáčkou z konfitovaného česneku s pečeným květákem

INGREDIENCE

Hovězí krk
4 cibule
Divoké koření  (3 bobkové listy, 10 kuliček nové koření, 10 kuliček černého pepře)
Bylinky (rozmarýn, tymián, petržel – vše po 2 větvičkách)
Omáčka
Cca 3 česneky (cca 25 stroužků)
Olej , 500 ml smetany, Sůl

Příloha
Půlka květáku
Olivový olej
Sůl

 

POSTUP 

Hovězí krk osolíme, opepříme a ze všech stran orestujeme. Na rozpáleném oleji dohněda opečeme najemno nakrájenou cibuli. Zalijeme vodou nebo vývarem a vložíme orestovaný hovězí krk, divoké koření a bylinky. Dusíme do změknutí. V malém rendlíku přivedeme k varu olej se stroužky česneku a na mírném ohni táhneme, dokud česnek nezměkne. Scezený česnek se smetanou svaříme, až nám smetana zhoustne, osolíme a tyčovým mixérem rozmixujeme do jemné omáčky. Podáváme s květákem. Ten nakrájíme na tenké plátky, opečeme na olivovém oleji a osolíme.