Domácí dýňový cheesecake

Domácí dýňový cheesecake

Ingredience

  • 230 g celozrnných sušenek
  • 250 g dýňového pyré
  • 120 g másla
  • 130 g smetanového sýru
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 polévkové lžíce smetany
  • 1 vejce
  • mletá skořice

 

POSTUP

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozdrtíme v robotu. Následně si rozehřejeme máslo a smícháme ho se sušenkami. Poté směs upěchujeme na dně formy pomocí dlaní nebo lžíce a vytvarujeme menší okraje. Takto připravenou formu uložíme do ledničky.

Poté si připravíme dýňový krém. Sýr, smetanu a cukr vyšleháme s vejcem a třetinu směsi promícháme s dýňovým pyré a skořicí.

Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Do formy rozetřeme dýňový krém a na něj přidáme dýňové pyré. Vše lehce promícháme vidličkou a pečeme asi 45 minut. Takto upečený cheesecake necháme vychladnout. Můžeme ozdobit domácí šlehačkou, dýňovými semínky a povrch posypat kakaem.