Domácí dýňový cheesecake
Ingredience
- 230 g celozrnných sušenek
- 250 g dýňového pyré
- 120 g másla
- 130 g smetanového sýru
- 100 g třtinového cukru
- 2 polévkové lžíce smetany
- 1 vejce
- mletá skořice
POSTUP
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozdrtíme v robotu. Následně si rozehřejeme máslo a smícháme ho se sušenkami. Poté směs upěchujeme na dně formy pomocí dlaní nebo lžíce a vytvarujeme menší okraje. Takto připravenou formu uložíme do ledničky.
Poté si připravíme dýňový krém. Sýr, smetanu a cukr vyšleháme s vejcem a třetinu směsi promícháme s dýňovým pyré a skořicí.
Troubu předehřejeme na 160 stupňů. Do formy rozetřeme dýňový krém a na něj přidáme dýňové pyré. Vše lehce promícháme vidličkou a pečeme asi 45 minut. Takto upečený cheesecake necháme vychladnout. Můžeme ozdobit domácí šlehačkou, dýňovými semínky a povrch posypat kakaem.