„Dršťková“ polévka z hlívy ústřičné
Na 4 porce potřebujeme:
300 g hlívy ústřičné
750 ml zeleninového vývaru
1 velká bílá cibule
3 stroužky česneku
4 lžíce řepkového oleje
2 lžíce červené papriky
1 lžíce majoránky
2 lžíce hladké mouky či nějaké bezlepkové na zahuštění, já použila instantní ovesnou kaši, abych nemusela polévku dlouho vařit
špetka pepře, sůl
Postup:
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli. Přidáme na větší kusy pokrájenou hlívu a společně chvíli restujeme. Zasypeme moukou, paprikou a zalijeme vývarem. Necháme vařit 20 minut, aby se mouka uvařila, pokud zahušťujeme instantní kaší, která se nemusí vařit, tak pouze povaříme hlívu s paprikou asi 10 – 15 minut a na závěr vmícháme kaši do požadované hustoty. Přidáme všechno zbývající koření, česnek, společně prohřejeme a podáváme.