Toskánský cuketový koláč
Obtížnost: střední | Porce: 12 | Čas: 30 minut
Ingredience
Cuketa | 200 g |
Soli | 1 lžička |
Loupaná slunečnícová jadérka | 125 g |
Kokosový cukr nebo třtinový | 100 g |
Vejce | 4 ks |
Vanilkový cukr | 1 lžička |
Šťáva z 1/2 Bio citronu | |
Kůra z 1/2 Bio citronu | |
Hladká mouka | 100 g |
Prášek do pečiva | 1 lžička |
Listy petrželky | hrst |
Listy bazalky | hrst |
Moučkový cukr |
POSTUP:
Listy petržele a bazalky nasekáme na jemno. Na suché pánvi krátce opražíme slunečnicová jadérka a po vychladnutí je umeleme.
Mouku promícháme s práškem do pečiva a mletýma slunečnicovými jadérkami. Cukr s vejci ušleháme do pěny, přidáme vanilkový cukr, citronovou šťávu i kůru. Smícháme směs mouky a směs s vejci. K těstu přidáme důkladně vymačkanou strouhanou cuketu a petrželku s bazalkou.
Troubu předehřejeme na 175°C. Formu vyložíme papírem na pečení a naplníme cuketovým těstem. Pečeme 45 - 50 minut na nejnižším roštu trouby. Upečený koláč po 5 -10mnutech vyjmeme z formy a podáváme.
zdroj: www.lamart.cz
Ingredience:
sůl citron cuketa mouka hladká semínka slunečnicová vejce cukr třtinový