Palačinkový špíz s jahodami a jogurtovým dipem
Suroviny:
- 10 lžic hladké mouky
- 1 lžíce Korunního cukru třtinového Demerara
- Mléko či kefír
- 1 vejce
- Sůl
- Olej na smažení
- 1 balení bílého jogurtu
- 3 lžíce Korunního cukru třtinového Demerara
- 250 g jahod
Do mísy dáme mouku, třtinový cukr, vejce, špetku soli a za stálého míchání přiléváme mléko či kefír. Vznikne řídké těsto. Smažíme ideálně nasucho či s minimem oleje. Pokud se nám nedaří dělat malé palačinky, můžeme vytvořit velké a poté je nakrájet. Omyjeme jahody a necháme je odkapat. V mističce si rozmícháme jogurt s cukrem. Na špejli střídavě napícháme palačinky a jahody.
TIP: nechce se vám namáčet špízy do jogurtu? Rovnou jej namažte na palačinky. Místo špízů si můžete udělat také malé sendviče, které se tak můžou stát malou svačinkou, třeba na rodinný výlet. Jahody si lze pak vzít zvlášť, nebo je můžete vyměnit za marmeládu, kterou doplníte jogurtový dip.
zdroj: www.korunnicukr.cz
Ingredience: