Roláda z červené řepy
Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 40 minut
INGREDIENCE
Oloupaná čerstvá červená řepa | 150 g |
Olivový olej | 1-2 lžíce |
Lučina | 200 g |
Čerstvá petržel | 1 hrst |
Zakysaná smetana | 1-2 lžíce |
Polohrubá mouka | 1,5 lžíce |
Vejce | 3 ks |
Sůl a pepř |
POSTUP
Řepu nakrájíme na větší kostky, které na plechu osolíme, opepříme, pokapeme olejem, přikryjeme pečicím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 200˚C.
Z osolené lučiny se smetanou umícháme náplň. V další misce vyšleháme z bílků tuhý sníh. Po vychladnutí řepu spolu se žloutky rozmixujeme. Pak do hmoty vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme asi 10 minut při 180˚C.
Upečený plát vyjmeme i s papírem z plechu, položíme na mřížku a necháme vychladnout. Položíme plát horní stanou dolů na papír a stáhněte pečicí papír. Těsto i s papírem přesuneme na utěrku a potřeme tvarohovou naplní. Za pomoci papíru zahněte 2cm okraj z jedné dlouhé strany dovnitř. Tak půjde roláda lépe stočit. Roládu opatrně stočíme za pomoci papíru a dáme vychladit do ledničky.
Roládu nakrájíme na širší plátky a podáváme jako předkrm.
zdroj: www.lamart.cz