Roláda z červené řepy

Roláda z červené řepy

Obtížnost: střední | Porce: 8 | Čas: 40 minut

INGREDIENCE

Oloupaná čerstvá červená řepa  150 g
Olivový olej 1-2 lžíce
Lučina 200 g
Čerstvá petržel 1 hrst
Zakysaná smetana 1-2 lžíce
Polohrubá mouka 1,5 lžíce
Vejce 3 ks
Sůl a pepř  


POSTUP

Řepu nakrájíme na větší kostky, které na plechu osolíme, opepříme, pokapeme olejem, přikryjeme pečicím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 200˚C.

Z osolené lučiny se smetanou umícháme náplň. V další misce vyšleháme z bílků tuhý sníh. Po vychladnutí řepu spolu se žloutky rozmixujeme. Pak do hmoty vmícháme mouku a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme asi 10 minut při 180˚C.

Upečený plát vyjmeme i s papírem z plechu, položíme na mřížku a necháme vychladnout. Položíme plát horní stanou dolů na papír a stáhněte pečicí papír. Těsto i s papírem přesuneme na utěrku a potřeme tvarohovou naplní. Za pomoci papíru zahněte 2cm okraj z jedné dlouhé strany dovnitř. Tak půjde roláda lépe stočit. Roládu opatrně stočíme za pomoci papíru a dáme vychladit do ledničky.

Roládu nakrájíme na širší plátky a podáváme jako předkrm.