Houbové ragů s nudlemi
Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 60 minut
Ingredience
Čerstvé houby | 300 g |
Cibule | 100 g |
Česnek | 30 g |
Olivový olej | 50 ml |
Bílé víno | 100 ml |
Smetana 30% | 50 ml |
Vývar | 50 ml |
Tymián | 3 snítky |
Kmín mletý | 2 g |
Sůl, pepř | |
Těsto: | |
Polohrubá mouka | 300 g |
Vejce | 3 ks |
Olej | 20 ml |
Sůl špetka |
POSTUP
Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme v hrnci na oleji. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, nadrcený česnek, kmín, nasekaný tymián a společně orestujeme. Poté podlijeme vínem a necháme odvařit, přilijeme vývar a necháme lehce provařit a hlavně odvařit tekutinu. Nakonec přidáme smetanu, osolíme, opepříme a jenom zlehka provaříme.
Těsto na nudle si připravíme tak že smícháme všechny ingredience dohromady a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu odležet. Odleželé těsto rozválíme na pomoučněné desce na pláty, z kterých nakrájíme široké nudle. Vaříme v osolené vodě do měkka.
Hotové nudle vycedíme a přidáme k houbovému ragů a společně promícháme. Podáváme do hlubokého talíře posypané nasekanou petrželkou nebo bylinkou
Těsto na nudle si připravíme tak že smícháme všechny ingredience dohromady a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu odležet. Odleželé těsto rozválíme na pomoučněné desce na pláty, z kterých nakrájíme široké nudle. Vaříme v osolené vodě do měkka.
Hotové nudle vycedíme a přidáme k houbovému ragů a společně promícháme. Podáváme do hlubokého talíře posypané nasekanou petrželkou nebo bylinkou
Ragů podáváme na hezkém, předehřátém talíři. Můžeme servírovat také s klasickou přílohou.
TIP
- Jestliže se nechceme dělat s nudlemi, můžeme si je samozřejmě koupit už hotové, buď sušené, nebo čerstvé zachlazené.
- K ragů můžeme použít i širokou škálu různých těstovin (špagety, tagliatelle atd.)
- Ragů můžeme podávat i posypané strouhaným parmezánem.
- Místo cibule můžeme použít šalotku, která je jemnější.
- Některé houby při dušení pustí spoustu vody, takže vývar není potřeba ani přidávat
- K ragů můžeme použít i širokou škálu různých těstovin (špagety, tagliatelle atd.)
- Ragů můžeme podávat i posypané strouhaným parmezánem.
- Místo cibule můžeme použít šalotku, která je jemnější.
- Některé houby při dušení pustí spoustu vody, takže vývar není potřeba ani přidávat
zdroj: www.lamart.cz
Ingredience:
houby mouka polohrubá smetana na vaření vejce víno bílé vývar