Houbové ragů s nudlemi

Houbové ragů s nudlemi
Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 60 minut

Ingredience

Čerstvé houby  300 g
Cibule   100 g
Česnek     30 g
Olivový olej 50 ml
Bílé víno    100 ml
Smetana 30%   50 ml
Vývar    50 ml
Tymián     3 snítky
Kmín mletý   2 g
Sůl, pepř  
   
Těsto:  
Polohrubá mouka  300 g
Vejce      3 ks
Olej   20 ml
Sůl špetka  


POSTUP
 
Cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme v hrnci na oleji. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby, nadrcený česnek, kmín, nasekaný tymián a společně orestujeme. Poté podlijeme vínem a necháme odvařit, přilijeme vývar a necháme lehce provařit a hlavně odvařit tekutinu. Nakonec přidáme smetanu, osolíme, opepříme a jenom zlehka provaříme.

Těsto na nudle si připravíme tak že smícháme všechny ingredience dohromady a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu odležet. Odleželé těsto rozválíme na pomoučněné desce na pláty, z kterých nakrájíme široké nudle. Vaříme v osolené vodě do měkka.

Hotové nudle vycedíme a přidáme k houbovému ragů a společně promícháme. Podáváme do hlubokého talíře posypané nasekanou petrželkou nebo bylinkou

Ragů podáváme na hezkém, předehřátém talíři. Můžeme servírovat také s klasickou přílohou.

TIP
- Jestliže se nechceme dělat s nudlemi, můžeme si je samozřejmě koupit už hotové, buď sušené, nebo čerstvé zachlazené.
- K ragů můžeme použít i širokou škálu různých těstovin (špagety, tagliatelle atd.)
- Ragů můžeme podávat i posypané strouhaným parmezánem.
- Místo cibule můžeme použít šalotku, která je jemnější.
- Některé houby při dušení pustí spoustu vody, takže vývar není potřeba ani přidávat