Cibulačka se sýrovými krutony
Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 30 minut
Ingredience
Cibule | 500 g |
Máslo | 100 g |
Kuřecí vývar | 1,5 l |
Bílé víno | 150 ml |
Cukr krupice | 50 g |
Tymián | 3 snítky |
Sůl, pepř | |
Bageta | 1 ks |
Sýr gruyér | 50 g |
Vejce | 1 ks |
Petrželka |
POSTUP
Oloupanou cibuli překrojíme na polovic a nakrájíme na měsíčky. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, tymián a restujeme do zlatova. Poté posypeme cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Poté zastříkneme vínem a necháme odvařit. Zalijeme vývarem a necháme vařit asi 20 minut. Dochutíme solí a pepřem.
Bagetu nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s rozšlehaným vejcem a nasekanou petrželkou. Takto připravenou směs klademe na plátky bagety a pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
Při servírování nalijeme polévku do talíře, na vrch poklademe upečené krutony a posypeme ještě nasekanou petrželkou.
Bagetu nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s rozšlehaným vejcem a nasekanou petrželkou. Takto připravenou směs klademe na plátky bagety a pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
Při servírování nalijeme polévku do talíře, na vrch poklademe upečené krutony a posypeme ještě nasekanou petrželkou.
Do polévky při servírování můžeme přidat sekanou petrželkou.
TIP
- Polévku můžeme připravit i zahuštěnou a to tak že orestovanou cibuli ještě zaprášíme 50g hladké mouky, společně s cibulí orestujeme a až poté zalijeme vývarem, nebo vodou.
- Cibulačku si můžeme připravit i s vejcem. Rozšleháme dvě vejce a úplně na konci vaření pomalu lijeme do horké polévky a současně lehce mícháme vařečkou. Polévku už nevaříme.
- Cibulačku si můžeme připravit i s vejcem. Rozšleháme dvě vejce a úplně na konci vaření pomalu lijeme do horké polévky a současně lehce mícháme vařečkou. Polévku už nevaříme.
zdroj: www.lamart.cz