Tagliatelle s avokádem a koriandrem

Tagliatelle s avokádem a koriandrem
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut

Ingredience

Tagliatelle   400 g
Avokádo   2 ks
Limetka    1 ks
Česnek    2 stroužky
Olivový olej   60 ml
Koriandr   1 svazek
Parmezán strouhaný  50 g
Máslo    50 g
Sůl  


POSTUP
 
Těstoviny uvaříme ve slané vodě na skus tzv. al dente.

Zralé avokádo rozkrojíme na půl, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme lžící do misky. Vidličkou dužinu rozmačkáme do hladka, zakapeme limetkovou šťávou, přidáme na jemno nasekaný nebo prolisovaný česnek, nasekaný koriandr a přilijeme olivový olej. Vše důkladně promícháme a vznikne nám krásná avokádová pasta.

Uvařené těstoviny promícháme s máslem a poté přidáme nasekaný koriandr, avokádovou pastu a nastrouhaný parmezán.

Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.

TIP
- Jestli chceme mít avokádovou pastu pikantnější, přidáme jednu nasekanou chilli papričku.
- Můžeme použít i jiné těstoviny, třeba linguae nebo pappardelle.