Tagliatelle s avokádem a koriandrem
Obtížnost: nízká | Porce: 4 | Čas: 30 minut
Ingredience
Tagliatelle | 400 g |
Avokádo | 2 ks |
Limetka | 1 ks |
Česnek | 2 stroužky |
Olivový olej | 60 ml |
Koriandr | 1 svazek |
Parmezán strouhaný | 50 g |
Máslo | 50 g |
Sůl |
POSTUP
Těstoviny uvaříme ve slané vodě na skus tzv. al dente.
Zralé avokádo rozkrojíme na půl, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme lžící do misky. Vidličkou dužinu rozmačkáme do hladka, zakapeme limetkovou šťávou, přidáme na jemno nasekaný nebo prolisovaný česnek, nasekaný koriandr a přilijeme olivový olej. Vše důkladně promícháme a vznikne nám krásná avokádová pasta.
Uvařené těstoviny promícháme s máslem a poté přidáme nasekaný koriandr, avokádovou pastu a nastrouhaný parmezán.
Zralé avokádo rozkrojíme na půl, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme lžící do misky. Vidličkou dužinu rozmačkáme do hladka, zakapeme limetkovou šťávou, přidáme na jemno nasekaný nebo prolisovaný česnek, nasekaný koriandr a přilijeme olivový olej. Vše důkladně promícháme a vznikne nám krásná avokádová pasta.
Uvařené těstoviny promícháme s máslem a poté přidáme nasekaný koriandr, avokádovou pastu a nastrouhaný parmezán.
Podáváme na hezkém, předehřátém talíři.
TIP
- Jestli chceme mít avokádovou pastu pikantnější, přidáme jednu nasekanou chilli papričku.
- Můžeme použít i jiné těstoviny, třeba linguae nebo pappardelle.
- Můžeme použít i jiné těstoviny, třeba linguae nebo pappardelle.
zdroj: www.lamart.cz