Marinovaný grilovaný králík s rozmarýnem
Suroviny:
* 4 králičí stehna
* 50 g slaniny
* špetku soli
* pár snítek čerstvého rozmarýnu
Na marinádu:
* 80 ml olivového oleje
* čerstvě vymačkanou šťávu a nastrouhanou kůru z jednoho bio citronu
* 20 ml dijonské hořčice
* 150 ml bílého vína
* špetku čerstvě namletého černého pepře
* 2 stroužky česneku, oloupané a utřené
* pár snítek čerstvého tymiánu
Postup:
1. Králičí stehna omyjte pod studenou vodou. Osušte je papírovou utěrkou a zbavte blan. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny.
2. Maso protkněte snítkami rozmarýnu a uložte ho do pekáčku.
3. Bylinky smíchejte v misce a vzniklou marinádou přelijte králíka.
4. Maso přikryjte mikrotenovu fólií a nechte je odležet v lednici, nejlépe přes noc.
5. Rozpalte gril. Rošt okartáčujte a naolejujte. Nejprve opečte maso ve střední části grilu a poté ho přesuňte blíž ke kraji. Často ho otáčejte kleštěmi a potírejte zbylou marinádou, dokud není propečené. Počítejte tak s 20 minutami grilování.
6. Hotové porce dejte na talíře, osolte je, přikryjte a nechte 5–10 minut stát. Králíka podávejte s bílým pečivem a zeleninovým salátem.
zdroj: šéf na grilu
Ingredience: