Koláč z ricotty s rajčaty a bylinkami

Koláč z ricotty s rajčaty a bylinkami
Obtížnost: nízká | Porce: 6 | Čas: 90 minut

Ingredience

Ricotta    800 g
Vejce    3 ks
Parmazán   70 g
Tymián    2 g
Olivy černé   100 g
Rajčata    2 ks
Bazalka    8 lístků
Máta    5 lístků
Hladkolistá petrželka  50 g
Červená cibule   1 ks
Balsamico   2 lžíce
Olivový olej   40 ml
Sůl, pepř  


POSTUP
 
Ricottu dáme do misky. Přidáme čerstvý nasekaný tymián, nasekané olivy, vejce a nastrouhaný parmezán. Dobře promícháme. Troubu předehřejeme na 180°C. Otevírací dortovou formu o průměru 24cm, vyložíme pečícím papírem, naneseme na něj riccotové těsto a uhladíme. Vložíme do trouby a pečeme 40-60 minut až směs zezlátne a zpevní. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Omytá rajčata rozkrojíme, vydlabeme zrníčka a nakrájíme najemno. Vložíme do misky, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, nasekané lístky bazalky a máty, nasekanou sladkolistou petržel, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem a balsamicovým octem. Důkladně promícháme a naneseme na již vychladlý koláč

Koláč můžeme servírovat s opečenou bruschettou potřenou česnekem a olivovým olejem