Roláda z lososa s lehkým bramborovým salátem a růžovým Bohemia Sektem
Ingredience
- 400 g filet z lososa
- 200 g filet z tresky obecné
- 50 g baby špenátu
- sůl a pepř dle chuti
- 400 g raných brambor ve slupce
- hrst mraženého hrášku
- 100 g plnotučného bílého jogurtu
- sůl, pepř
Postup:
Filet z lososa s kůží zbavíme šupin, nakrojíme podélně tak, aby vznikl tenký plát. Osolíme, opepříme, pokryjeme listy špenátu, doprostřed položíme váleček filetu z tresky, zabalíme pevně potravinou fólií do rolády a táhneme na páře při 60 °C asi hodinu. Pokud nemáme parní troubu, můžeme vařit zabalené mírným varem v rybím vývaru nebo ve vodě. Brambory ve slupce pečeme v troubě předehřáté na 220 °C nebo pod grilem doměkka. Brambory lehce rozmáčkneme v ruce a smícháme s mraženým hráškem, solí, pepřem a jogurtem. Tip šéfkuchaře! Přidáním mraženého hrášku k horkým bramborám se brambory zchladí a hrášek přirozeně rozmrzne a neztratí barvu.
Doporučení sommelierky: Růžový sekt se ideálně snoubí s pokrmy z lososa, které o Vánocích hrají prim v mnoha domácnostech. Bohemia Sekt Prestige rosé brut vyniká pikantní kyselinkou, příjemným perlením a ovocnou vůní, která rybu krásně doplní, ale nepřebije její jemnou chuť.