Skořicové šneky

Skořicové šneky
Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 75 minut

Ingredience

Vejce     2 ks
Polohrubá mouka  500 g
Máslo    100 g
Droždí    1 ks (42 g)
Sůl  špetka
Cukr    20 g
   
Náplň:  
Cukr krystal  
Skořice    1 lžička


POSTUP
Z droždí, cukru, trochy vlažné vody a lžíce mouky si připravíme kvásek, který necháme na teple vykynout.

Do mísy si připravíme prosátou mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme vláčné těsto asi jako na buchty. Necháme přikryté utěrkou vykynout.

Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát, pomastíme rozpuštěným máslem a posypeme hrubým krystalovým cukrem smíchaným se skořicí. Plát stočíme do rolády a nakrájíme na silnější řezy.

Spodní stranu omočíme v mouce a vyskládáme na vymaštěný plech. Necháme ještě asi 15 minut vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.

Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

TIP
- Po vytažení z trouby je dobré koláče hned sundat z plechu, aby nám cukr nevytekl.
- Koláčky můžeme péct i na pečícím papíře.
- Těsto na koláčky musí být po rozválení vyšší, alespoň 1cm jinak budou koláčky vysušené.