Skořicové šneky
Obtížnost: střední | Porce: 6 | Čas: 75 minut
Ingredience
Vejce | 2 ks |
Polohrubá mouka | 500 g |
Máslo | 100 g |
Droždí | 1 ks (42 g) |
Sůl | špetka |
Cukr | 20 g |
Náplň: | |
Cukr krystal | |
Skořice | 1 lžička |
POSTUP
Z droždí, cukru, trochy vlažné vody a lžíce mouky si připravíme kvásek, který necháme na teple vykynout.
Do mísy si připravíme prosátou mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme vláčné těsto asi jako na buchty. Necháme přikryté utěrkou vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát, pomastíme rozpuštěným máslem a posypeme hrubým krystalovým cukrem smíchaným se skořicí. Plát stočíme do rolády a nakrájíme na silnější řezy.
Spodní stranu omočíme v mouce a vyskládáme na vymaštěný plech. Necháme ještě asi 15 minut vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.
Do mísy si připravíme prosátou mouku, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, vykynutý kvásek a vypracujeme vláčné těsto asi jako na buchty. Necháme přikryté utěrkou vykynout.
Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát, pomastíme rozpuštěným máslem a posypeme hrubým krystalovým cukrem smíchaným se skořicí. Plát stočíme do rolády a nakrájíme na silnější řezy.
Spodní stranu omočíme v mouce a vyskládáme na vymaštěný plech. Necháme ještě asi 15 minut vykynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.
Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
TIP
- Po vytažení z trouby je dobré koláče hned sundat z plechu, aby nám cukr nevytekl.
- Koláčky můžeme péct i na pečícím papíře.
- Těsto na koláčky musí být po rozválení vyšší, alespoň 1cm jinak budou koláčky vysušené.
- Koláčky můžeme péct i na pečícím papíře.
- Těsto na koláčky musí být po rozválení vyšší, alespoň 1cm jinak budou koláčky vysušené.
zdroj: www.lamart.cz