Metrovka! Dezert, který prostě musíte vyzkoušet

Metrovka! Dezert, který prostě musíte vyzkoušet

Suroviny:

  • 5 vajec
  • 30 dkg moučkového cukru
  • 40 dkg pol. mouky
  • cca 2 dcl mléka
  • 18 dkg hery
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao

Krém:

  • 1/2 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 1a 1/4 másla
  • cukr moučka dle chuti
  • rum nebo tresť
  • kakao

 

Příprava:

Heru utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky, přidáme vlahé mléko, mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků.

Těsto rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem. Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných srnčích hřbetů ( já jen pořádně vymazávám herou) a upečeme.

Ještě vlahé vyklopíme na pečící papír pomazaný máslem. Necháme vychladnout a pak ostrým nožem rozkrájíme na plátky a slepujeme krémem střídavě tmavý a světlý. Poté krémem potřeme i vršek a můžeme polít čokoládou nebo zdobit jak je libo.

Krém klasika – utřeme máslo a postupně přimícháváme vychladlý uvařený puding, aby nebyly hrudky protlačím puding přes sítko, cukr dávám dle chuti. Do větší části krému přidám kakao, protože tím potírám i vršek. Krém samozřejmě můžete nechat světlý, nebo si udělat svůj oblíbený. Hotové krájíme na šikmé řezy.

Ingredience: