Metrovka! Dezert, který prostě musíte vyzkoušet
Suroviny:
- 5 vajec
- 30 dkg moučkového cukru
- 40 dkg pol. mouky
- cca 2 dcl mléka
- 18 dkg hery
- 1 prášek do pečiva
- kakao
Krém:
- 1/2 l mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 1a 1/4 másla
- cukr moučka dle chuti
- rum nebo tresť
- kakao
Příprava:
Heru utřeme s cukrem a postupně přidáváme žloutky, přidáme vlahé mléko, mouku s kypřícím práškem a nakonec tuhý sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na 2 poloviny a jednu obarvíme kakaem. Těsto nalijeme do vymazaných a vysypaných srnčích hřbetů ( já jen pořádně vymazávám herou) a upečeme.
Ještě vlahé vyklopíme na pečící papír pomazaný máslem. Necháme vychladnout a pak ostrým nožem rozkrájíme na plátky a slepujeme krémem střídavě tmavý a světlý. Poté krémem potřeme i vršek a můžeme polít čokoládou nebo zdobit jak je libo.
Krém klasika – utřeme máslo a postupně přimícháváme vychladlý uvařený puding, aby nebyly hrudky protlačím puding přes sítko, cukr dávám dle chuti. Do větší části krému přidám kakao, protože tím potírám i vršek. Krém samozřejmě můžete nechat světlý, nebo si udělat svůj oblíbený. Hotové krájíme na šikmé řezy.
Ingredience: