Zamotané koláče

Zamotané koláče

Suroviny:

Těsto:

  • 250 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 PL oleje
  • 1 PL sádla
  • 20 g másla
  • 2 PL rumu
  • 250 g polohrubé a 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • ½ lžičky citronové kůry
  • ½ lžičky soli
  • 25 g droždí

Náplň:

  • 400 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek

Dále:

  • 1 vejce na potření
  • kousek másla
  • mandarinky z kompotu
  • cukr na posypání

 

Příprava:

Já si přípravu těsta usnadnila pomocí domácí pekárny a postup je následující:

V rozehřátém oleji rozpustíme sádlo a máslo a necháme vychladnout. Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, směs tuků a rum. Přisypeme cukr a prosáté mouky pokojové teploty. Do rohu vsypeme sůl a citronovou kůru, na vzdálený konec do důlku v mouce rozdrobíme na lžičku cukru droždí a zapneme program TĚSTO.

Uvaříme hustější pudink a vychladíme jej.

Vykynuté těsto rozpůlíme, každý díl rozválíme na obdélník, potřeme rozpuštěným máslem, smotáme do závinu, ostrým nožem nakrájíme asi 1 cm silné dílky. Šneky klademe na plech s pečícím papírem, do každého uděláme důlek, naplníme pudinkem, pomašlujeme vejcem, poklademe okapanými mandarinkami a necháme chvíli kynout na plechu. Koláčky pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova a ještě teplé pocukrujeme.

Ingredience: