Zamotané koláče
Suroviny:
Těsto:
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 2 PL oleje
- 1 PL sádla
- 20 g másla
- 2 PL rumu
- 250 g polohrubé a 250 g hladké mouky
- 100 g cukru krupice
- ½ lžičky citronové kůry
- ½ lžičky soli
- 25 g droždí
Náplň:
- 400 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
Dále:
- 1 vejce na potření
- kousek másla
- mandarinky z kompotu
- cukr na posypání
Příprava:
Já si přípravu těsta usnadnila pomocí domácí pekárny a postup je následující:
V rozehřátém oleji rozpustíme sádlo a máslo a necháme vychladnout. Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchaným vajíčkem, směs tuků a rum. Přisypeme cukr a prosáté mouky pokojové teploty. Do rohu vsypeme sůl a citronovou kůru, na vzdálený konec do důlku v mouce rozdrobíme na lžičku cukru droždí a zapneme program TĚSTO.
Uvaříme hustější pudink a vychladíme jej.
Vykynuté těsto rozpůlíme, každý díl rozválíme na obdélník, potřeme rozpuštěným máslem, smotáme do závinu, ostrým nožem nakrájíme asi 1 cm silné dílky. Šneky klademe na plech s pečícím papírem, do každého uděláme důlek, naplníme pudinkem, pomašlujeme vejcem, poklademe okapanými mandarinkami a necháme chvíli kynout na plechu. Koláčky pečeme v troubě předehřáté na 180°C dozlatova a ještě teplé pocukrujeme.
Ingredience: