Rukolový salát s kuřecím masem a krutony
Příprava: 30 minut Počet porcí: 2
Ingredience:
2 kuřecí prsa Drůbežářského závodu Klatovy
Mix salátů nebo ledový salát
Rukola
Cherry rajčata
Chilli paprička
Toustový chléb
Olivový olej
Med
Plnotučná hořčice
Sůl, Pepř
Grilovací koření
Postup:
1/ Začněte přípravou krutonů. Do rozpálené trouby vložte na plech s pečícím papírem na kostičky pokrájený toustový chléb, který zlehka zakápněte olivovým olejem a promíchejte.
2/ Zlehka osolte a opékejte. Až budou kostky pěkně zlaté a křupavé, máte hotovo.
3/ Kuřecí prsa očistěte, rukou naklepejte, osolte, opepřete a přidejte grilovací koření.
4/ Na pánvi opečte z každé strany přibližně 3-4 minuty podle tloušťky masa a pak zabalte do alobalu a nechte odpočinout v teple. (Alobal vám zajistí šťavnatost masa)
5/ Do hlubokých talířů připravte salát s rukolou. Přidejte nakrájená cherry rajčata.
6/ V misce smíchejte asi 8 lžic olivového olej, 1 lžíci plnotučné hořčice a 1 lžíci medu. Osolte a opepřete. Případně přidejte najemno nakrájenou chilli papričku. Získáte tak jednoduchý ale výrazný dresink.
7/ Do připravených talířů se zeleninou pokrájejte na plátky odpočinuté kuřecí maso, zakápněte dresinkem a posypte opečenými krutony.