Rukolový salát s kuřecím masem a krutony

Rukolový salát s kuřecím masem a krutony

Příprava: 30 minut Počet porcí: 2

Ingredience:

2 kuřecí prsa Drůbežářského závodu Klatovy
Mix salátů nebo ledový salát
Rukola
Cherry rajčata
Chilli paprička
Toustový chléb
Olivový olej
Med
Plnotučná hořčice
Sůl, Pepř
Grilovací koření

 

Postup:

1/ Začněte přípravou krutonů. Do rozpálené trouby vložte na plech s pečícím papírem na kostičky pokrájený toustový chléb, který zlehka zakápněte olivovým olejem a promíchejte.

2/ Zlehka osolte a opékejte. Až budou kostky pěkně zlaté a křupavé, máte hotovo.  

3/ Kuřecí prsa očistěte, rukou naklepejte, osolte, opepřete a přidejte grilovací koření.

4/ Na pánvi opečte z každé strany přibližně 3-4 minuty podle tloušťky masa a pak zabalte do alobalu a nechte odpočinout v teple. (Alobal vám zajistí šťavnatost masa)

5/ Do hlubokých talířů připravte salát s rukolou. Přidejte nakrájená cherry rajčata.

6/ V misce smíchejte asi 8 lžic olivového olej, 1 lžíci plnotučné hořčice a 1 lžíci medu. Osolte a opepřete. Případně přidejte najemno nakrájenou chilli papričku. Získáte tak jednoduchý ale výrazný dresink.

7/ Do připravených talířů se zeleninou pokrájejte na plátky odpočinuté kuřecí maso, zakápněte dresinkem a posypte opečenými krutony.