Vafle s trhaným kachním masem
- Pečené kachní maso 500 g
- Kachní sádlo 1 lžíce
- Cibule žlutá 1 ks (malá)
- Výpek nebo šťáva 4 lžíce
- Voda 1 hrnek
- Salát
- Červené zelí 350 g
- Mlýnek mořská sůl 0.5 lžičky
- Javorový sirup grade C 3 lžíce
- Jablečný ocet 2 lžíce
- Olivový olej extra panenský 1 lžička
- Vafle
- Hladká mouka 170 g
- Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
- Mlýnek mořská sůl 1 lžička
- Krupicový cukr 1 špetka
- Čerstvá BIO vejce 6 ks M 2 ks
- Čerstvé mléko plnotučné 200 ml
- České máslo 84 % mléčného tuku 3 lžíce
- Olivový olej extra panenský
- Na ozdobu
- Pažitka
Postup:
- Kachní maso oberte a natrhejte po vláknech. Cibulku nakrájejte nadrobno.
- Do pánve vložte kachní sádlo a cibulku na něm orestujte dozlatova.
- Poté přidejte výpek, vodu a nechte přibližně 10 minut zavařit.
- Hotovou šťávu rozmixujte a společně s trhaným masem vložte zpět do pánve.
- Vše dobře promíchejte, chvilku společně prohřejte a odstavte z plotny.
- Červené zelí nakrájejte na tenké proužky, přidejte zbytek ingrediencí na salát a promíchejte rukama tak, aby se vše hezky spojilo a zelí pustilo šťávu.
- Ve větší misce smíchejte nejprve suché a pak tekuté ingredience na vafle a jemně vypracujte tekuté těsto.
- Vaflovač potřete olejem, aby se vám těsto nepřichytávalo a pečte jednotlivé kousky dozlatova.
- Na hotovou vafli položte salát z červeného zelí, poté trhané maso, přelijte dle potřeby zbytkem šťávy a ozdobte nasekanou pažitkou.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/vafle-s-trhanym-kachnim-masem
Ingredience:
cibule mléko plnotučné salát vejce zelí červené sůl mořská pečené kachní maso vafle