Vafle s trhaným kachním masem

 

Postup:

  1. Kachní maso oberte a natrhejte po vláknech. Cibulku nakrájejte nadrobno.
  2. Do pánve vložte kachní sádlo a cibulku na něm orestujte dozlatova.
  3. Poté přidejte výpek, vodu a nechte přibližně 10 minut zavařit.
  4. Hotovou šťávu rozmixujte a společně s trhaným masem vložte zpět do pánve.
  5. Vše dobře promíchejte, chvilku společně prohřejte a odstavte z plotny.
  6. Červené zelí nakrájejte na tenké proužky, přidejte zbytek ingrediencí na salát a promíchejte rukama tak, aby se vše hezky spojilo a zelí pustilo šťávu.
  7. Ve větší misce smíchejte nejprve suché a pak tekuté ingredience na vafle a jemně vypracujte tekuté těsto.
  8. Vaflovač potřete olejem, aby se vám těsto nepřichytávalo a pečte jednotlivé kousky dozlatova.
  9. Na hotovou vafli položte salát z červeného zelí, poté trhané maso, přelijte dle potřeby zbytkem šťávy a ozdobte nasekanou pažitkou.

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/vafle-s-trhanym-kachnim-masem