Burger s trhaným kuřecím masem
- Burgerová bulka 4 ks
- Červené zelí
- Mrkev
- Bílý vinný ocet 1 lžíce
- Med lesní český
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- Salát little gem
- Maso
- Kuřecí prsa s kostí bez kůže 4 plátky (vykostěné)
- Sójová omáčka 100 ml
- Med květový český 4 lžíce
- Rýžový ocet 2 lžíce
- Česnek balený 3 stroužky
Postup:
- Kuřecí prsa očistěte, dejte do hrnce a přelijte omáčkou připravenou smícháním sójové omáčky, medu, rýžového octa a prolisovaného česneku.
- Vše přiveďte k varu a nechte vařit na mírném ohni cca 15 minut, dokud není maso hotové.
- Kuřecí prsa poté vidličkou natrhejte na kousky a v omáčce důkladně promíchejte.
- Zelí nakrájené nahrubo a mrkev nastrouhanou nahrubo smíchejte s vinným octem a podle chuti dochuťte trochou medu, solí a pepřem.
- Hamburgerové housky rozřízněte na polovinu a plňte listy salátu, ochuceným zelím s mrkví a kousky trhaného masa.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/burger-s-trhanym-kurecim-masem
Ingredience:
černý pepř česnek kuřecí prsní med mrkev ocet salát sojóvá omáčka zelí červené sůl mořská