Chia pudink s karamelizovaným ovocem
Suroviny:
1 plechovka kokosového mléka (250 ml)
6 polévkových lžic chia semínek,
1 lžíce medu
1 středně velké jablko a 1 hruška
1 polévková lžíce Ghí se skořicí a vanilkou
1,5 lžíce třtinového cukru
10 sušenek Lotus (nadrcené)
pražené lískové oříšky (nasekané nahrubo)
1 bílý jogurt (250 ml)
Postup:
- Den předem si připravíme chia pudink: promícháme kokosové mléko, přidáme med a chia semínka. Vše rozdělíme do skleniček a necháme přes noc proležet.
- Druhý den si nachystáme karamelizované ovoce: jablko a hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky. V kastrůlku rozhřejeme lžíci skořicového ghíčka a ovoce na něj vložíme. Posypeme třtinovým cukrem a chvilku opékáme, až cukr zkaramelizuje. Pak necháme vychladnout.
- Na vrstvu chia pudinku ve skleničkách rozložíme karamelizované ovoce a na něj vrstvu nadrcených sušenek.
- Těsně před podáváním přidáme do každé skleničky navrch asi 1,5 polévkové lžíce bílého jogurtu a zasypeme praženými sekanými lískovými oříšky.
Tip od Andrey Zpěvákové Dostálové: Dezert můžeme také na závěr polít lískooříškovou Ghítelou, kterou jsme předtím nechali povolit ve vodní lázni.
Zdroj a foto: www.ceskeghicko.cz
Ingredience:
jogurt bílý med mléko kokosové semínka chia sušenky cukr třtinový ghíčko