Nejjednodušší tartaletky
SUROVINY na 2 ks
5 lžic kokosového mléka – tuhé části (je dobré mít neustále plechovku kokosového mléka v lednici, spousta receptů dnes vyžaduje právě tu tuhou část mléka)
150 g karamelových nebo kokosových sušenek – já použila Lotus, nebo použijte bezlepkové pro zdravější verzi
60 g hořké 70 % čokolády
hrubozrnná (růžová) sůl
drcené pistácie
Sušenky a 2 lžíce kokosového mléka dáme do mixéru, aby se spojily v kompaktní nedrobivé těsto. Rozdělíme ho na půlky a vtlačíme jej do formiček a dáme do lednice. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a vmícháme zbylé tři lžíce kokosového mléka a vymícháme v hustý hladký lesklý krém, který rozdělíme na dva korpusy.
Posypeme hrubozrnnou solí a pistáciemi a necháme alespoň na hodinu ztuhnout v lednici.
Ingredience: