Kulajda

Kulajda

Ingredience

  • 6 vajec 
  • 80g másla 
  • 80g hladké mouky 
  • 6 středních brambor 
  • 150 ml smetany 
  • 30g sterilovaného kopru bez nálevu 
  • 150g mražených nebo čerstvých hub 
  • 50 ml octa 
  • kmín 
  • 30g cukru 
  • sůl 
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový 

Příprava

  1. Na másle si z mouky připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme vodou. Přidáme bujon a za stálého míchání přivedeme k varu.
  2. Přidáme brambory uvařené v osolené a okmínované vodě, houby, nasekaný kopr, smetanu, cukr a přivedeme k varu.
  3. Dochutíme převařeným octem a solí.
  4. Do dalšího hrnce s vodou přilijeme zbytek octa, osolíme a do vřelé vody vyklopíme vejce. Opatrně 4 minuty povaříme a s tekutým žloutkem vkládáme do hotové polévky při výdeji.

 

 

 

zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/recept/kulajda-s-houbami-a-ztracenym-vejcem