Kulajda
Ingredience
- 6 vajec
- 80g másla
- 80g hladké mouky
- 6 středních brambor
- 150 ml smetany
- 30g sterilovaného kopru bez nálevu
- 150g mražených nebo čerstvých hub
- 50 ml octa
- kmín
- 30g cukru
- sůl
- 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
Příprava
- Na másle si z mouky připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme vodou. Přidáme bujon a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Přidáme brambory uvařené v osolené a okmínované vodě, houby, nasekaný kopr, smetanu, cukr a přivedeme k varu.
- Dochutíme převařeným octem a solí.
- Do dalšího hrnce s vodou přilijeme zbytek octa, osolíme a do vřelé vody vyklopíme vejce. Opatrně 4 minuty povaříme a s tekutým žloutkem vkládáme do hotové polévky při výdeji.
zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/recept/kulajda-s-houbami-a-ztracenym-vejcem
Ingredience:
sůl brambory cukr krupice houby kmín celý kopr máslo mouka hladká ocet vejce smetana rostlinná