Lesní bramborový salát
Suroviny:
1 kg brambor
80 g šalotky
80 g sterilovaného hrášku (bez nálevu)
4 středně velké mrkve
5 ks kyselých okurek
300 g Poctivé majonézy Vitana
1 lžíce hořčice
100 g smrkového džemu (z mladých výhonků)
150 g jedlých kaštanů
citrónová šťáva
Na ozdobu:
smrkový džem
křepelčí vajíčko
Postup: Uvaříme brambory a také v octové vodě pomalu uvaříme mrkev. Troubu rozpálíme na 200 °C a pečeme kaštany po dobu 10 až 15 minut. Nakrájíme kyselé okurky, mrkev, kaštany a brambory. Vše smícháme, přidáme hrách a spařenou šalotku. Majonézu smícháme se smrkovým džemem, citronovou šťávou a hořčicí. Přidáme sůl, pepř a smícháme s majonézou. Nakonec smícháme vše dohromady. Udíme a podáváme na dřevu.
Tip navíc: Pokud chcete přizpůsobit salát i svým vegetariánským přátelům, doporučujeme místo Poctivé majonézy použít klasickou sojanézu.