Grilovaný steak z tuňáka s chilli balzamikem, zázvorem a koriandrem
ingredience
Ingredience:
4 steaky z tuňáka
6 lžic chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
2 lžíce sezamového oleje
4 lžíce omáčky Kikoman
1 bílá ředkev
1 malá salátová okurka
50 g zázvoru
4 snítky koriandru
3 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Z chili balzamikového krému, sezamového oleje, poloviny nastrouhaného zázvoru, omáčky Kikoman, soli a pepře uděláme marinádu, do které naložíme steaky tuňáka a necháme 1 hodinu marinovat v lednici. Mezitím si nakrájíme bílou ředkev a okurku na plátky a dochutíme je olivovým olejem, solí, pepřem a šťávou z druhé poloviny zázvoru. Namarinované steaky z tuňáka vložíme na gril a zprudka grilujeme po obou stranách asi 5 minut. Tuňáka nakrájíme na tenké plátky, které na talíři posypeme nasekaným koriandrem. Servírujeme se salátem z bílé ředkve.
Copyright © 2020 New way media, s.r.o Publikování nebo další šíření obsahu portálu dokonalazena.cz je zakázáno. Tiráž zde.
V případě zájmu o obchodní spolupráci na mpol@mediaboard.cz.
Podmínky užívání webové stránky | Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů.