Svěží rybízový koláč
Ingredience
- 250 g bio mouky
- 150 g bio másla
- 1 bio vejce
- 80 g cukru moučka v bio kvalitě
- bio rybízová marmeláda
- bílek z bio vejce
- plátky bio mandlí
POSTUP
Mouku spolu s cukrem prosejte, přidejte vejce, máslo a vypracujte hladké těsto. Přibližně hodinu nechte odležet v lednici. Troubu předehřejte na 180 stupňů, připravte si koláčovou formu a vymažte ji máslem. Z těsta vyválejte plát, přendejte jej do formy, jemně vmáčkněte a přebytečné těsto odkrojte. Na dno koláče rovnoměrně rozetřete marmeládu. Odřezky těsta vyválejte, nakrájejte na proužky a pokládejte rovnoměr ně na vrstvu marmelády do tvaru mřížky. Koláč potřete bílkem a po obvodu posypte plátky mandlí. Pečte v troubě dozlatova přibližně 35-40 minut.