Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

INGREDIENCE

 

POSTUP

  1. Plátky lasagní uvařte ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje do poloměkka.
  2. Po vyjmutí je vhoďte do studené vody s ledem, aby zůstaly po pečení v troubě “al dente”, a poté je vyndejte na talíř.
  3. Na olivovém oleji osmahněte šalotku, mrkev nahrubo nastrouhanou a řapíkatý celer (předem oloupaný).
  4. Přisypte mělněné nebo mleté maso, ochuťte solí a pepřem.
  5. Přidejte krájená rajčata z konzervi, nahrubo nakrájený česnek, bylinky a krátce povařte.
  6. Do zapékací mísy střídavě skládejte plátky těstovin, vrstvu masového ragů, opět lasagne a masové ragů.
  7. Zopakujte všechny vrstvy, zakončete je lasagnemi a posypte strouhaným parmezánem.
  8. Vše zapečte v rozpálené troubě 10 minut na 180 °C, aby se zapekl sýr na barvu.

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/lasagne-bez-besamelu