Lasagne bez bešamelu
INGREDIENCE
- Lasagne nevaječné 300 g
- Šalotka 2 ks
- Celer řapík 2 stonky
- Mrkev 1 ks
- Mělněné maso směs 200 g
- Čerstvá bazalka
- Čerstvé oregáno
- Česnek 3 stroužky
- Sekaná rajčata 2 konzervy
- Parmigiano reggiano, strouhaný sýr 200 g
- Olivový olej extra panenský 2 lžíce
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
POSTUP
- Plátky lasagní uvařte ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje do poloměkka.
- Po vyjmutí je vhoďte do studené vody s ledem, aby zůstaly po pečení v troubě “al dente”, a poté je vyndejte na talíř.
- Na olivovém oleji osmahněte šalotku, mrkev nahrubo nastrouhanou a řapíkatý celer (předem oloupaný).
- Přisypte mělněné nebo mleté maso, ochuťte solí a pepřem.
- Přidejte krájená rajčata z konzervi, nahrubo nakrájený česnek, bylinky a krátce povařte.
- Do zapékací mísy střídavě skládejte plátky těstovin, vrstvu masového ragů, opět lasagne a masové ragů.
- Zopakujte všechny vrstvy, zakončete je lasagnemi a posypte strouhaným parmezánem.
- Vše zapečte v rozpálené troubě 10 minut na 180 °C, aby se zapekl sýr na barvu.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/lasagne-bez-besamelu
Ingredience:
česnek mrkev olej olivový šalotka hovězí mleté maso parmazán sůl mořská lasagne