Rychlý krůti guláš s chlebem
INGREDIENCE
- Cibule žlutá 4 ks
- Slunečnicový olej s vitaminem D
- Krůtí prsa bez kůže 650 g
- Hladká mouka 1 lžíce
- Sušená majoránka 1 lžička
- Drcený kmín 1 lžička
- Sladká mletá paprika 1 lžička
- Pálivá mletá paprika 1 lžička
- Drůbeží vývar 600 ml
- Rajčatový protlak 2 lžíce
- Česnek 4 stroužky
- Mlýnek mořská sůl
- Mlýnek pepř čtyř barev
- Majoránka
- Řemeslný kváskový chléb, krájený
POSTUP
- Cibuli nakrájejte nahrubo a vhoďte do pánve s rozpáleným olejem.
- Restujte dozlatova. Poté přisypte očištěné a na kostky nakrájené maso.
- Zvyšte plamen a stálého míchání ho rychle zatáhněte.
- Přisypte hladkou mouku, znovu promíchejte a krátce orestujte, aby se nic nepřipálilo.
- Snižte plamen a přidejte majoránku, sladkou papriku, kmín a pálivou papriku.
- Znovu jen krátce promíchejte a orestujte, aby koření nezhořklo.
- Zalijte vývarem, přidejte rajčatový protlak, zvyšte plamen a dobře promíchejte.
- Osolte, opepřete a vařte pod pokličkou asi 30 minut. Nechte jen lehce probublávat.
- Během vaření guláš párkrát promíchejte.
- Chvíli před koncem přidejte prolisovaný česnek a případně dosolte.
- Guláš podávejte zasypaný čerstvou majoránkou a s krajícem chleba.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/rychly-kruti-gulas-s-chlebem
Ingredience:
cibule česnek majoránka mouka hladká vývar kuřecí rajčatový protlak maso krůtí