Voňavé lívance s perníkovým kořením
Vůně koření k Vánocům neodmyslitelně patří a jednoduché recepty, které nezaberou mnoho času, jistě potěší nejednoho z nás. Víte, že lívance jsou původním českým pokrmem a dříve je kuchařky podávaly k slavností snídani? Lpíte-li tedy na tradicích, určitě jimi nic nezkazíte. Ba naopak. Vyměňte zaběhlý snídaňový rituál s vánočkou za lívance a překvapte celou rodinu.
Na přípravu nadýchaných jogurtových lívanců potřebujete:
300 g bílého jogurtu Hollandia
3 vejce
100 g cukru krupice
200 g hladké muky
1/2 prášku do pečiva
1 lžičku perníkového koření
Vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte jogurt. Po částech vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a koření. Hotové těsto nechte patnáct minut odpočinout a usmažte lívance do zlatova. Hotové placičky ozdobte ovocem dle chuti. K Vánocům se však nejlépe hodí jablka v karamelu s ořechy.
Tip: Lívance jsou skvělé i s jogurtem, které je ještě více zvláční. Smíchejte jej se skořicí a vanilkovým cukrem, ozdobte a vychutnávejte. Nebudete litovat.
Ingredience:
cukr krupice jogurt bílý koření perníkové kypřící prášek mouka hladká vejce