Bageta s kuřecími kuličkami
Ingredience:
4 plátky toustového chleba
Mléko
500 g Kuřecí steak bez kůže mletý od Drůbežářského závodu Klatovy
50 g Parmazánu
3 stroužky česneku
1 vejce
petrželka
sůl, pepř
rajčatový protlak
zelená paprika
Gouda
Bageta
Postup:
1/ Začněte přípravou masových kuliček. Rozmixujte plátky toustového chleba a přidejte ke směsi mléko.
2/ V míse společně promíchejte 500 g kuřecího mletého masa s rozmixovanou směsí s mlékem, přidejte asi 50 g nastrouhaného parmazánu, 3 drcené stroužky česneku, 1 vejce a asi 2 polévkové lžíce nasekané petrželky.
3/ Masovou směs osolte a opepřete. Vytvarujte kuličky a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejte na 200°C. Poté vložte do trouby a pečte asi půl hodiny dozlatova.
4/ Po upečení masové kuličky vložte do hrnce a přidejte k nim rajčatový protlak, nakrájenou zelenou papriku a přiveďte k varu. Vařte asi 10 minut, aby se kuličky dostatečně prohřáli.
5/ Směs s kuličkami posypte sýrem a rozdělte do proříznutých baget.
Připravte na oběd špagety s boloňskou omáčkou v odlehčené a zdravější verzi s kuřecím mletým masem.