Hrnkový knedlík

Hrnkový knedlík

Ingredience

 

POSTUP

  1. Rohlíky nakrájejte na kostičky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
  2. Mouku prosejte do mísy, přidejte špetku soli, žloutky a namočené rohlíky. 
  3. Bílky osolte a vyšlehejte do tuhého sněhu.
  4. Vše propracujte do lehce řidšího těsta. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trochu mléka.
  5. Směs dejte na 15 minut odstát pod utěrku.
  6. Těsto pak plňte do sádlem nebo olejem vymaštěných hrnků, vždy do přibližně 3/4 výšky.
  7. Hrnky s těstem vložte do vroucí vody tak, aby byla do poloviny výšky hrnků.
  8. Přikryjte šikmo poklicí, aby mohla utíkat pára pryč (podložte ji vařečkou).
  9. Vařte na mírném plameni 25–30 minut.
  10. Poté hrnky opatrně vyndejte z vody a položte dnem vzhůru na prkénko.
  11. Z dobře vymaštěného hrnku by vám po částečném vychladnutí měl knedlík vypadnout prakticky sám.
  12. Pokud ne, můžete si pomoci příborovým nožem.

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/hrnkovy-knedlik