Penne al fegatini
Ingredience
- 400 g Penne Rigate
- 400 g kuřecích jater
- 4 rajčata
- 1 jarní cibulka
- 1 dcl bílého vína
- máslo
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Rajčata si spaříme ve vroucí vodě necelou minutu. Poté je prudce zchladíme, oloupeme a vyndáme jádřince. Dužinu nakrájíme na kostičky velké zhruba 0,5 cm, na takzvané concasse.
Játra si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na olivovém oleji s trochou másla je orestujeme, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme, zastříkneme vínem a necháme asi minutu podusit.
Do takto připravené směsi vhodíme concasse spolu s těstovinami a prohřejeme.
zdroj: https://www.panzani.cz/recept/11/
Ingredience:
cibule jarní máslo víno bílé rajčata Penne Rigate kuřecí játra