Penne al fegatini

Penne al fegatini

Ingredience

  • 400 g Penne Rigate
  • 400 g kuřecích jater
  • 4 rajčata
  • 1 jarní cibulka
  • 1 dcl bílého vína
  • máslo
  • olivový olej
  • sůl, pepř

 

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Rajčata si spaříme ve vroucí vodě necelou minutu. Poté je prudce zchladíme, oloupeme a vyndáme jádřince. Dužinu nakrájíme na kostičky velké zhruba 0,5 cm, na takzvané concasse.

Játra si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na olivovém oleji s trochou másla je orestujeme, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme, zastříkneme vínem a necháme asi minutu podusit.

Do takto připravené směsi vhodíme concasse spolu s těstovinami a prohřejeme.

 

 

 

zdroj: https://www.panzani.cz/recept/11/