Pečená zelenina s česnekovým ghí

Pečená zelenina s česnekovým ghí

Suroviny:
1/2 dýně hokaido
1 menší cuketa
2 cibule
2 mrkve
4 středně velké brambory
2 zelené papriky
6 větších žampionů (nebo čerstvě nasbírané hříbky)

Postup:

  1. Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a rozprostřeme ji na pečicí papír na plech.
  2. Vše hustě poklademe vločkami Ghí s česnekem a solí a přidáme snítky rozmarýnu.
  3. Pečeme do měkka v troubě na 170 stupňů asi 30 minut. Po upečení dosolíme dle chuti.

Podáváme jako hlavní jídlo s dipem z kysané smetany, soli, česneku a bylinek, nebo jako přílohu například ke grilovanému masu.

Tip Andrey Zpěvákové Dostálové z Českého ghíčka: „Pro obměnu zkuste vynechat brambory a přidejte kukuřici, rajčata a těsně před dopečením ještě pokrm poházejte čerstvými lístky bazalky. Rázem jídlo získá středomořský šmrnc.“

 

 

 

Zdroj a foto: www.ceskeghicko.cz