Rebarborové chutney

Rebarborové chutney

Ingredience

  • 500 g bio rebarbory
  • 200 g bio cibule
  • 300 g bio jablka
  • 300 g sušeného ovoce (švestky, brusinky, rozinky)
  • 300 ml bio vinného octa
  • 300 g třtinového cukru
  • 50 g strouhaného bio zázvoru
  • 2 stroužky bio česneku
  • hrst kuliček bio hořčičného semínka
  • pár kuliček bio pepře
  • kůra z bio citronu
  • špetka kari koření
  • špetka soli


    POSTUP

Pokrájenou cibuli na kostičky a nastrouhaný zázvor lehce osmažte, zalijte vinným octem a vše společně povařte alespoň 5 minut, aby ocet vyčpěl. Poté do směsi přidejte všechny vypsané suroviny kromě rebarbory a vařte dalších 10 minut. Nakonec přidejte rebarboru rozkrájenou na menší kousky, nastrouhejte trochu citronové kůry, promíchejte a směs vařte ještě 10 minut, klidně i déle.

Hotové chutney dochuťte, přendejte do zavařovacích sklenic, vychlaďte v lednici a podávejte třeba nečekané návštěvě. Chutney se skvěle hodí k tvrdým sýrům, grilovanému masu, topinkám i jako „dip“ k zelenině.