Hovězí malý ořech v salátu
Suroviny
- 1 kg BIO malého ořechu
- 2 cibule
- 1 červená paprika
- 1 l hovězí vývar
- sůl
- pepř
- oregano
Salát:
- 1 červená řepa
- 2 mrkve
- 300 g fazolových lusků
- 1/2 hrnku hrášku
- 1/2 šálku kukuřičných zrn
- 1 hlávka salátu
Postup
- Uvařte silný vývar k masu, ale snažte se ho nepřesolit.
- Připravte si velký formát alobalu, na který položíte maso nakrájené na silnější plátky. Podlijte ho dostatečným množstvím vývaru. Přidejte cibuli nakrájenou na tenké plátky, červenou papriku a okořeňte (opět buďte opatrní se solí, protože vývar také udělá své). Alobal dobře zabalte a pečte v troubě na 130 stupňů přibližně 4 hodiny.
- Červenou řepu uvařte, mrkev nastrouhejte, hlávkový salát nakrájejte na tenké nudličky a přidejte ostatní ingredience. Okořeňte podle chuti a podávejte s trhaným, pečeným masem.