Pikantní čatní z rybízu a červené cibule

Pikantní čatní z rybízu a červené cibule

Ingredience:

  • 2 bio červené cibule
  • 200 g bio červeného rybízu
  • 100 ml bio červeného vinného octa
  • 100 g bio cukru
  • kousek bio zázvoru
  • polovina bio pálivé papričky
  • stroužek bio česneku
  • bio olivový olej
  • sůl

 

POSTUP
Cibuli oloupejte, nakrájejte na měsíčky a poté ji v rozehřáté pánvi na olivovém oleji restujte, dokud nezesklovatí. Pánev odstavte a do hrnce vložte najemno nasekaný zázvor, česnek a pálivou papričku. Směs zalijte 100 mililitry vinného octa a chvíli povařte. Dále do směsi přidejte cibuli, špetku soli a nakonec cukr. Ten nechte vařit, dokud se nerozpustí. Jako poslední přidejte červený rybíz a vše vařte minimálně dalších 10 minut. Hotové čatní naplňte do sklenic a skladujte v suchu a chladu, kde vám vydrží asi 3 týdny. Skvěle se hodí třeba ke grilovaným masům nebo nejrůznějším sýrům.