Pikantní čatní z rybízu a červené cibule
Ingredience:
- 2 bio červené cibule
- 200 g bio červeného rybízu
- 100 ml bio červeného vinného octa
- 100 g bio cukru
- kousek bio zázvoru
- polovina bio pálivé papričky
- stroužek bio česneku
- bio olivový olej
- sůl
POSTUP
Cibuli oloupejte, nakrájejte na měsíčky a poté ji v rozehřáté pánvi na olivovém oleji restujte, dokud nezesklovatí. Pánev odstavte a do hrnce vložte najemno nasekaný zázvor, česnek a pálivou papričku. Směs zalijte 100 mililitry vinného octa a chvíli povařte. Dále do směsi přidejte cibuli, špetku soli a nakonec cukr. Ten nechte vařit, dokud se nerozpustí. Jako poslední přidejte červený rybíz a vše vařte minimálně dalších 10 minut. Hotové čatní naplňte do sklenic a skladujte v suchu a chladu, kde vám vydrží asi 3 týdny. Skvěle se hodí třeba ke grilovaným masům nebo nejrůznějším sýrům.