Hovězí malý ořech v salátu

Hovězí malý ořech v salátu

Suroviny

  • 1 kg BIO malého ořechu
  • 2 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 l hovězí vývar
  • sůl
  • pepř
  • oregano

Salát:

  • 1 červená řepa
  • 2 mrkve
  • 300 g fazolových lusků
  • 1/2 hrnku hrášku
  • 1/2 šálku kukuřičných zrn
  • 1 hlávka salátu

 

Postup

  • Uvařte silný vývar k masu, ale snažte se ho nepřesolit.
  • Připravte si velký formát alobalu, na který položíte maso nakrájené na silnější plátky. Podlijte ho dostatečným množstvím vývaru. Přidejte cibuli nakrájenou na tenké plátky, červenou papriku a okořeňte (opět buďte opatrní se solí, protože vývar také udělá své). Alobal dobře zabalte a pečte v troubě na 130 stupňů přibližně 4 hodiny.
  • Červenou řepu uvařte, mrkev nastrouhejte, hlávkový salát nakrájejte na tenké nudličky a přidejte ostatní ingredience. Okořeňte podle chuti a podávejte s trhaným, pečeným masem.