Hovězí špízy po malajsku
Suroviny
- 0,6 kg hovězího masa z velkého ořechu
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- šťáva z jedné limety
- 2 polévkové lžíce Sriracha (nebo asijská chilli omáčka)
- 1 polévková lžíce švestkových povidel
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce listů koriandru (čerstvě nasekané)
- 2 jarní cibulky (bílé a zelené části nakrájené na tenké plátky)
- hrst drcených pražených arašídů
Postup
- Maso nakrájejte na tenké plátky přes vlákno. Marinujte 2–3 hodiny ve směsi sójové omáčky s pálivou omáčkou sriracha, povidly, drceným česnekem a šťávou z limetky.
- Plátky masa navlékejte na špíz cik cak a zprudka opečte na grilu nebo grilovací pánvi z obou stran. Servírujte ozdobené drcenými arašídy, koriandrem a jarní cibulkou.
- Podávejte samotné nebo třeba s pečenými bramborami.
Ingredience: