Grilovaná tabulová špička

Grilovaná tabulová špička

Suroviny

  • 0,8–1 kg BIO tabulové špičky s tukovým krytím
  • sůl
  • vinný ocet
  • olivový olej extra panenský

 

Postup

  • Tabulovou špičku si nechte nakrájet od řezníka na steaky, nebo ji naporcujte ostrým nožem na čtyři přibližně stejně velké kusy tak, aby na každém kusu bylo tukové krytí.
  • Smíchejte vinný ocet se solí. Až se sůl rozpustí, smíchejte s olivovým olejem. Vzniklou zálivkou potřete maso, zabalte do fólie a nechte v pokojové teplotě 2 až 3 hodiny.
  • Na rozpáleném grilu nebo v rozpálené pánvi opékejte steaky z každé strany 4 až 5 minut – podle toho, jak moc propečenou si svou picanhu (tabulovou špičku) chcete vychutnat.
  • Grilované maso nechte 3 až 4 minuty odpočinout a podávejte s listovým salátem a vhodnou salsou (například chimichurri).

 

 

Ingredience:

hovězí