Džem z rynglí

Džem z rynglí

Že jste o rynglích nikdy neslyšeli? Společně se švestkami, mirabelkami nebo špendlíky patří do početné rodiny slivoní. Paleta barev je různorodá a renklódy, jak se rynglím také přezdívá, mohou být bílé, zelené nebo i tmavě fialové. Jisté ale je, že jejich specifická, šťavnatá a sladká chuť vám jednoznačně učaruje!

Ingredience

  • 1 kg bio rynglí
  • 300–400 g bio cukru
  • 10 g bio pektinu

 

POSTUP

Ryngle omyjte, zbavte stopek a pecek, pokrájejte na drobné kousky, dejte do hrnce a krátce povařte. Poté ovoce ještě rozmačkejte vidličkou. V misce smíchejte pektin se 4 kávovými lžičkami cukru, přidejte k rynglím a vařte přibližně 5 minut. Následně podle chuti dosypte zbytek cukru a vařte, dokud směs nezhoustne. Pokud se vám džem stále nezdá dostatečně hustý, přidejte citronovou šťávu. Džem nalijte do sterilovaných sklenic, důkladně uzavřete, otočte dnem vzhůru a při pokojové teplotě nechte vychladnout.

 

 

 

Ingredience: