Špaldový crumble se švestkami a vlašskými ořechy

Špaldový crumble se švestkami a vlašskými ořechy
Ingredience

Na drobenku:

  • 170 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 120 g ovesných vloček
  • 100 g třtinového cukru
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • 90 g změklého másla
  • 3 lžíce zakysané smetany nebo jogurtu
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli

Na náplň:

  • 500 g švestek
  • 25 g třtinového cukru
  • šťáva z poloviny citronu
  • ½ dcl ovocného likéru nebo vína

Postup

Švestky vypeckujte a nakrájejte na čtvrtiny. Smíchejte s cukrem, šťávou z citronu a likérem. Ovoce rozložte do máslem vymazaných zapékacích misek nebo koláčové formy.

Smíchejte všechny sypké suroviny na těsto a poté přidejte máslo a zakysanou smetanu. Z těsta vytvořte drobenku. Pokud je těsto příliš hutné, přidejte trochu mouky a ovesných vloček.

Těsto navršte na ovoce a pěkně jej načechrejte. Pečte asi 30 minut na 190°C.

 

 

 

 

Ingredience:

švestky