Pikantní čočková
Přísady:
- Čočka 350 g
- Cibule 1 ks
- Sádlo 1 lžíce
- Vývar 750 ml
- Rajčatové pyré OTMA 2 lžíce
- Uvařené brambory 2 ks
- Stroužek česneku 2 ks
- Mouka hladká 2 lžíce
- Majoránka 1 lžíce
- Zeleninové lečo Znojmia 1 ks
Příprava:
V polévkovém hrnci rozehřejte sádlo a opečte na něm nakrájenou cibulku. Zhruba po 10 minutách přidejte nasekaný česnek a ještě krátce opečte. Zaprašte hladkou moukou na tmavou jíšku. Zalijte vývarem, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Během varu přidejte do polévky uvařenou čočku, pokrájené brambory a okapané lečo bez nálevu. Přidejte rajčatové pyré a povařte 10 minut. Poté můžete podávat.
zdroj: www.receptyschuti.cz