Salát z pečeného lilku a rajčat

Salát z pečeného lilku a rajčat

Ingredience

  • bio lilek
  • 150 g bio rajčat
  • bio hladkolistá petržel
  • 3 stroužky bio česneku
  • hrst bio salátových listů
  • 100 g bio měkkého sýra
  • 2 lžíce bio olivového oleje
  • sůl, bio pepř
  • šťáva z bio citronu
  • lžíce třtinového cukru
  • 150 g bio bílého jogurtu

POSTUP

Troubu předehřejte na 200 stupňů. Lilek omyjte, propíchejte vidličkou, rovnoměrně rozložte na plech a pečte asi 40 minut. Rajčata opláchněte a nakrájejte na čtvrtiny. Petržel a salátové listy omyjte, nechte okapat a petržel nasekejte najemno. Upečený lilek podélně rozkrojte, nechte vychladnout a pak ho i se slupkou nakrájejte na kostky. Poté si připravte zálivku.  Smíchejte jogurt, česnek, olivový olej, citronovou šťávu a cukr. Lilek přidejte k salátovým listům s petrželkou, zakápněte zálivkou, přidejte na kostičky nakrájený sýr, dochuťte solí, pepřem a podávejte. 

 

 

 

Ingredience: