Salát z pečeného lilku a rajčat
Ingredience
- bio lilek
- 150 g bio rajčat
- bio hladkolistá petržel
- 3 stroužky bio česneku
- hrst bio salátových listů
- 100 g bio měkkého sýra
- 2 lžíce bio olivového oleje
- sůl, bio pepř
- šťáva z bio citronu
- lžíce třtinového cukru
- 150 g bio bílého jogurtu
POSTUP
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Lilek omyjte, propíchejte vidličkou, rovnoměrně rozložte na plech a pečte asi 40 minut. Rajčata opláchněte a nakrájejte na čtvrtiny. Petržel a salátové listy omyjte, nechte okapat a petržel nasekejte najemno. Upečený lilek podélně rozkrojte, nechte vychladnout a pak ho i se slupkou nakrájejte na kostky. Poté si připravte zálivku. Smíchejte jogurt, česnek, olivový olej, citronovou šťávu a cukr. Lilek přidejte k salátovým listům s petrželkou, zakápněte zálivkou, přidejte na kostičky nakrájený sýr, dochuťte solí, pepřem a podávejte.
Ingredience: