Nadýchaný ořechový koláč
Ingredience
- 100 g bio másla
- 110 g bio špaldové hladké mouky
- 80 g bio moučkového cukru
- 4 bio vejce
- 160 g bio třtinového cukru
- 200 g bio vlašských ořechů
- 3 lžíce bio medu
POSTUP
Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si rozevírací dortovou formu. Smíchejte mouku, moučkový cukr a žloutek z jednoho vejce. Na pánvi rozehřejte máslo, nechte odstát na pokojovou teplotu a přidejte ke směsi. Těsto nalijte do vymazané dortové formy. Nyní si připravte náplň. Ze tří bílků vyšlehejte sníh, přidejte 1 celé vejce, cukr, 150 g rozemletých vlašských ořechů a vše spolu pečlivě promíchejte. Směs nalijte do dortové formy na těsto a rovnoměrně rozetřete. Následně smíchejte celé vlašské ořechy s medem a posypte jimi vrch koláče. Pečte v troubě minimálně půl hodiny.