Nadýchaný ořechový koláč

Nadýchaný ořechový koláč

Ingredience

  • 100 g bio másla
  • 110 g bio špaldové hladké mouky
  • 80 g bio moučkového cukru
  • 4 bio vejce
  • 160 g bio třtinového cukru
  • 200 g bio vlašských ořechů
  • 3 lžíce bio medu

 

POSTUP
Troubu předehřejte na 180 stupňů a připravte si rozevírací dortovou formu. Smíchejte mouku, moučkový cukr a žloutek z jednoho vejce. Na pánvi rozehřejte máslo, nechte odstát na pokojovou teplotu a přidejte ke směsi. Těsto nalijte do vymazané dortové formy. Nyní si připravte náplň. Ze tří bílků vyšlehejte sníh, přidejte 1 celé vejce, cukr, 150 g rozemletých vlašských ořechů a vše spolu pečlivě promíchejte. Směs nalijte do dortové formy na těsto a rovnoměrně rozetřete. Následně smíchejte celé vlašské ořechy s medem a posypte jimi vrch koláče. Pečte v troubě minimálně půl hodiny.