Celerový krém s květákem a oříšky

Celerový krém s květákem a oříšky

Celer je pro kašel i rýmu doslova strašákem. Známý je pro své antibakteriální a dezinfekční účinky, díky nimž je účinným doplňkem v boji nachlazení, které nás často donutí zůstat doma pod peřinou. Celerový krém s květákem a oříšky navíc báječně chutná, a proto nezbývá, než se pustit do příprav!

Ingredience: 

  • 300 g bio celeru 2 lžíce bio másla
  • 1,5 l bio hovězího vývaru
  • 1/2 bio květáku
  • bio mrkev
  • bio zakysaná smetana
  • bio nasekané vlašské ořechy

Květák rozdělte na menší kousky, mrkev i celer oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu dozlatova orestujte a zalijte vývarem. Přidejte květák a povařte přibližně půl hodiny, poté polévku rozmixujte. Přidejte sůl a pepř podle chuti, ozdobte lžící zakysané smetany, nasekanými oříšky a podávejte.

 

TIPY na závěr:

Chtěli byste si nakoupit ty nejkvalitnější biopotraviny a zároveň vidět svět ekologického zemědělství na vlastní oči? Vyrazte na ekofarmu podle vašeho gusta. Jako seznam k inspiraci vám mohou posloužit stránky lovime.bio a kamprobio.cz.

A pokud se nacházíte někde poblíž Olomouckého kraje, zkuste třeba Ekofarmu Pařilovi, kde kromě zeleniny nebo sýrů v bio kvalitě nabízí také zajímavé kurzy tradičních textilních řemesel. Více informací o farmě na ekofarmaparilovi.cz.