Luštěninový salát

Luštěninový salát

Příprava: 15 minut | Tepelná úprava: 20 minut | Obtížnost: snadná | Počet porcí: 1
Nutriční informace na 1 porci: 587 kcal | 26 g bílkovin | 93 g sacharidů | 11 g tuků

 

Ingredience:

40 g černé čočky (neboli čočky beluga) v suchém stavu 

70 g kukuřičných těstovin v suchém stavu 

1 malá červená paprika (cca 100 g) 

20 g zelené natě z jarní cibulky 

25 g předvařené (nebo sterilované) kukuřice 

40 g předvařených (nebo sterilovaných) černých fazolí 

30 g sýru feta 

sůl

 

Postup:

Černou čočku dejte vařit do hrnce podle návodu na obalu (většinou se jedná o 15–20 minut mírného varu v cca 2násobném množství neosolené vody). Mezitím si v jiném hrnci přiveďte k varu cca 1 l vody, poté vodu osolte, přidejte kukuřičné těstoviny a vařte je na středním plameni po dobu uvedenou na obalu (obvykle jde o 8–10 minut). 

Než se uvaří čočka a těstoviny, nakrájejte si zeleninu – červenou papriku omyjte, očistěte a nakrájejte na kostičky a nať z jarní cibulky očistěte a nakrájejte na tenké plátky. 

Uvařenou čočku i těstoviny sceďte, obojí dejte do mísy a smíchejte s nakrájenou paprikou, kukuřicí a fazolemi. Poté si v menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku. 

Směs z mísy přemístěte na servírovací talíř, zakapejte připravenou zálivkou a posypte nakrájenou natí z jarní cibulky. Nakonec navrch salátu rozdrobte sýr feta a podávejte.

 

 

Zdroj: Kuchařka Jak jíme zdravě v létě - jimezdrave.cz/shop/kucharky/jak-jime-zdrave-v-lete-177/