Barevné čili z plece

Barevné čili z plece

Suroviny

  • 1 kg BIO hovězí vysoké plece
  • 8 ks sušených chilli papriček (ancho, pasilla, guajillo)
  • 6 stroužků česneku
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce mletého římského kmínu
  • snítka šalvěje
  • čerstvé oregano
  • 1 l vývaru
  • 1 dl olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  • Pálivé papriky zalijte 3 decilitry vroucího vývaru a nechte je asi 30 minut spařit, dokud nebudou kypré a měkké. Chilli papričky a vývar, ve kterém se máčely, rozmixujte dohladka.
  • Vysokou plec nakrájejte na kousky, ochuťte solí a pepřem a opečte na olivovém oleji na středně silném ohni ve velkém, těžkém hrnci.
  • Stroužky česneku rozmačkejte a vhoďte do hrnce spolu se dvěma bobkovými listy, lžící mletého kmínu a několika lžičkami nasekané čerstvé šalvěje a nasekaného čerstvého oregana. Míchejte asi minutu, nebo dokud se bylinky nerozvoní. Přidejte zbytek vývaru a odkryté duste asi hodinu.
  • Poté vmíchejte rozmixované papriky a vařte dalších 45 minut, dokud není maso velmi měkké a omáčka nezíská sytě mahagonově červenou barvu. Dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte s rýží nebo vařenými bramborami.