Hovězí na kávě
Suroviny
- 800 g BIO hovězího karabáčku
- 500 g mrkve
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- hrst namočených datlí
- kousek čerstvého zázvoru
- špetka mletého kardamomu
- špetka mletého římského kmínu
- špetka mletého koriandru
- kousek celé skořice
- 1 pálivá paprička
- 2 ristretta (100% Arabica)
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl, mletý pepř
Postup
- Hovězí karabáček nakrájejte na kostky jako na guláš. Maso promíchejte s kořením, nastrouhaným zázvorem a česnekem, na plátky nakrájenou cibulí a na větší kousky nakrájenou mrkví. Podle chuti osolte a opepřete, přihoďte celou pálivou papričku a rajče nakrájené na kostky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a celou směs masa, koření a zeleniny restujte, dokud nepustí šťávu. Hrnec přiklopte a duste za občasného podlévání (pokud to bude nezbytné), dokud maso nezměkne.
- Když je maso měkké, vmíchejte vypeckované a namočené datle a kávu. Krátce prohřejte a můžete podávat s rýží nebo kuskusem.