Hovězí na kávě

Hovězí na kávě

Suroviny

  • 800 g BIO hovězího karabáčku
  • 500 g mrkve
  • 2 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • hrst namočených datlí
  • kousek čerstvého zázvoru
  • špetka mletého kardamomu
  • špetka mletého římského kmínu
  • špetka mletého koriandru
  • kousek celé skořice
  • 1 pálivá paprička
  • 2 ristretta (100% Arabica)
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl, mletý pepř

Postup

  • Hovězí karabáček nakrájejte na kostky jako na guláš. Maso promíchejte s kořením, nastrouhaným zázvorem a česnekem, na plátky nakrájenou cibulí a na větší kousky nakrájenou mrkví. Podle chuti osolte a opepřete, přihoďte celou pálivou papričku a rajče nakrájené na kostky.
  • V hrnci rozehřejte olivový olej a celou směs masa, koření a zeleniny restujte, dokud nepustí šťávu. Hrnec přiklopte a duste za občasného podlévání (pokud to bude nezbytné), dokud maso nezměkne.
  • Když je maso měkké, vmíchejte vypeckované a namočené datle a kávu. Krátce prohřejte a můžete podávat s rýží nebo kuskusem.