Pastinákové hranolky s petrželí a česnekem
Ingredience
- 4 střední bio pastináky
- 4-6 lžic bio olivového oleje
- šťáva z bio citronu
- hrst bio hladkolisté petržele
- 2 stroužky bio česneku
- sůl, bio pepř
POSTUP
Troubu předehřejte na 200 stupňů. Pastinák omyjte a pečlivě oloupejte. Nakrájejte ho na stejně velké hranolky. V míse smíchejte olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a hranolky olejovou směsí zakápněte. Plech vyložte pečicím papírem a pokrájené hranolky na něj vyskládejte. Pečte zhruba 15 minut dozlatova a dokřupava. Hranolky vyjměte, posypte nasekanou petrželkou a podávejte třeba s bylinkovým dipem.
Tip na závěr:
Pro zeleninu, ale i další potraviny v bio kvalitě se vydejte třeba na Biofarmu Olešná, která se nachází v Jihočeském kraji nedaleko Písku a svou bio produkci nabízí přímo z faremního dvora. Více informací na biofarmaolesna.cz.