Linecké cukroví ze špaldové mouky
Ingredience na linecké cukroví:
- 250 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
- 125 g změklého másla
- 125 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 1 lžička vanilkového extraktu
- marmeláda na slepování
Postup:
Mouku smíchejte s citronovou kůrou.
Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt. Do máslové směsi zapracujte mouku Babiččina volba – vznikne vám hladké těsto.
Těsto zabalte do potravinové folie a uložte alespoň na hodinu do lednice. Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrajujte vámi vybrané tvary.
Jednotlivé kousky cukroví klaďte na plech vyložený pečícím papírem.
Pečte při teplotě 170°C do růžova, asi 3-5 minut, podle tloušťky těsta a velikosti cukroví.
Vychladlé kousky slepujte marmeládou.