Linecké cukroví ze špaldové mouky

Linecké cukroví ze špaldové mouky

Ingredience na linecké cukroví:

  • 250 g hladké špaldové mouky Babiččina volba
  • 125 g změklého másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • marmeláda na slepování


Postup:

Mouku smíchejte s citronovou kůrou.

Máslo utřete s cukrem a postupně vmíchejte vejce a vanilkový extrakt. Do máslové směsi zapracujte mouku Babiččina volba – vznikne vám hladké těsto.

Těsto zabalte do potravinové folie a uložte alespoň na hodinu do lednice. Vychlazené těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrajujte vámi vybrané tvary.

Jednotlivé kousky cukroví klaďte na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte při teplotě 170°C do růžova, asi 3-5 minut, podle tloušťky těsta a velikosti cukroví.

Vychladlé kousky slepujte marmeládou.