Exotický svařák s ibiškem
Ingredience
- 500 ml červeného vína
- 300 ml vody
- 1 pomeranč
- 1 citron
- Síla květů – směs květů a koření
- Skořice
- Hřebíček
- Ibišek
POSTUP
Důkladně umyjte pomeranč a citron, oloupejte je a nakrájejte dužinu i kůru na velké kousky. Nachystejte si 2 kousky skořice, lžíci hřebíčku a lžíci ibišku.
Do velkého hrnce dejte vodu, červené víno a 50–60 gramů Síly květů. Vše promíchejte. Přidejte koření a ohřejte. Svařené víno by však nikdy nemělo vřít.
Vypněte sporák a nechejte svařené víno 15 minut stát přikryté poklicí.
Vyndejte koření a citrusovou kůru a znovu zahřejte. Nalejte do hrnečků nebo skleniček a vychutnávejte.
zdroj: https://www.sonnentor.com/cs-cz/recepty-a-tipy/recepty/exoticky-svarak-s-kokosem-a-ibiskem